петак, 25. јул 2014.

Kako upecati ribu, recept za valjak (noklu)







Znam da nisam dugo pisala. Nisam znala sta da pisem, posle sam bila na Tari i evo ideje! Mislim da vec znate sta je. Dok sam boravila na Zaovinama pecala sam ribu sa mojim tatom i dekom. Meni je najbolje (u pocetku) islo sa noklama. pecaros
Evo recepta.




Nokle

Potrebno vam je:


  • Dve solje kukuruznog brasna 300 gr
  • Jedna solja psenicnog brasna 150 gr
  • Jedno jaje
  • Jedna kesica vanilinog secera (zbog arome)


Sve to promesajte. Dodavajte vodu dok ne dobijete kompaktno testo koje se ne lepi. Napravite kugle (vece, dovoljne su dve). Ubacite ih u kljucalu vodu. Znacete da su gotove kad isplivaju na povrsinu. Treba da budu poput gume.

Nokle pravite samo ako ne mozete da nabavite crvice, jer se bolje peca sa njima, ili skakavcima. Cisto da znate.

Zabosti noklu je lako. Napravite malu kuglicu veliku toliko da prekrije vrh udice. Ako se nokla raspada pokvasite je. Crve je bolje da zabodete po dva-tri po sredini (jadni crvi).

Ostaje da budete mirni i da cekate. Kad vam plovak potone (na duze vreme), povucite. Ako vam ne bude islo, nemojte da se nervirate. Ima jos vremena!

Nadam se da sam dosta pomogla.bye


PS: Ne znam zasto, ali nisam mogla da pisem sa slovima sa kvacicama. Cisto da se zna. 

Нема коментара:

Постави коментар